משפחה ומעמד אישי

Slider

אלימות במשפחה

אלימות במשפחה או בין בני זוג לובשת פנים רבות ומתפרשת על כר נרחב, החל באלימות מילולית , כלכלית, מינית וכלה באלימות פיזית. אלימות שכזו יכולה להתרחש הן במהלך הנישואין והן עם פרוץ סיכסוך הגירושין.

סוגי האלימות

אלימות מינית: כפיית קיום יחסי מין שלא ברצון תוך הסבת תחושת כאב והשפלה.

אלימות פיזית: תקיפה, הלכה למעשה, תוך גרימת חבלות ולצערינו, במקרים רבים, רצח.

אלימות כלכלית: מניעת גישה למקורות כספיים, שליטת בן הזוג על המקורות הכלכליים והקצבת הכספים כראות  עיניו של בן הזוג. התנהגות זו מפתחת תלות קשה בבן הזוג, הרגשת פחד והשפלה. ראה כתבה על אלימות כלכלית (קליק)

אלימות נפשית: בידוד בן הזוג מחברים ומשפחה, רכושנות כלפי בן הזוג, הטרדות, אמרות מילוליות, השמדת  רכוש אישי וכולי. התנהגות זו גורמת לפחת תמידי אצל בן הזוג.

פעולות בהן יש לנקוט ע"י בן הזוג הנפגע

ניתוק מגע מבן הזוג הפוגע ע"י המלטות ממקום הסכנה , צעקות, הזעקת שכנים ו/או כל פעולה מרתיעה אחרת.

הגנה עצמית במקרים בהם נשקפת סכנה ממשית , על ההגנה העצמית להיות פרופורציונאלית למעשה התקיפה.

הזעקת משטרה. במקרים של אלימות במשפחה או כלפי בן זוג מגיעה המשטרה מיידית. יש לתאר את המקרה כארוע של אלימות במשפחה או כלפי בן זוג במוקד הטלפוני של המשטרה ולעמוד על כך כי תגיע מיידית. עם בואם של השוטרים יש להציג בפניהם הראיות למקרה האלימות שהתבצע - באם ישתכנעו השוטרים כי נתקיים מקרה אלימות או שקיים פוטנציאל לכך בד"כ ירחיקו את הפוגע, ואף במקרים חמורים הפוגע אף יעצר. יובהר כי סמכות המשטרה להרחיק הפוגע הינה למספר ימים בלבד.

ניטרול סיבת התקיפה בדרכים מילוליות.

קבלת טיפול רפואי, אף עם הפגיעה קלה ביותר, תוך תיעוד ממוסמך של הפגיעות - הדבר יקל על קבלת צו הגנה.

פנייה לעו"ד להמשך טיפול משפטי בעניין צו הגנה מבית המשפט.

צו הגנה

צו הניתן כנגד בן הזוג הפוגע אשר מטרתו ליצור הפרדה וריחוק בין הפוגע לנפגע ולהטיל על הפוגע מגבלות כגון איסור החזקת נשק, איסור כניסה, איסור הטרה ו/או כל איסור המתאים לנסיבות המקרה הרלוונטי. בית המשפט יתן צו הגנה כאשר הבקשה למתן הצו הוגשה לו סמוך לקרות המקרה (עד מספר ימים לאחריו) ונוכח כי יש חשש סביר לפגיעה גופנית, איומים או אלימות כלפי חפצים. יובהר כי צו הגנה יכול שינתן ע"י בית המשפט גם ללא נוכחות בן הזוג האלים בדיון, ובלבד שיערך דיון במעמד שני הצדדים תוך 7 ימים. תוקפו של צו ההגנה שניתן ע"י בית משפט הינו לפרק זמן של עד 3 חודשים כל פעם עד לתקופה מירבית של שנה (הארכה מעבק ל6 חודשים מחייבת נימוקים מיוחדים).

באם חפצים בני הזוג לשוב ולחיות חיים משותפים- יש לבקש מבית המשפט אשר נתן את הצו לבטלו.
עו"ד ענבר שמואלי אבואב | כתובת: סוקולוב 46 הוד השרון קומה 10 משרד 1014 (בניין ככר המושבה) | טלפון: 077-7818811 | פקס: 077-7818812
הצהרת נגישות

Please publish modules in offcanvas position.

צור קשר
טלפון 077-7818811